Let op! Geld lenen kost geld
DeurtotaalmarktServiceVeelgestelde vragen

Wat zijn de algemene voorwaarden?


Klik hier om de algemene voorwaarden te bekijken.

Klik hier om de algemene voorwoorden te downloaden.

Montagehandleidingen


Deurtotaalmarkt.nl heeft speciaal voor u montagehandleidingen samengesteld. Het is namelijk van groot belang dat uw aankoop op de juiste manier wordt gemonteerd. U voorkomt hiermee ergernis en zult langer plezier hebben van uw aankoop. In deze montagehandleidingen komt uitgebreid aan bod welke stappen men dient te zetten om de deur te monteren. 
Download hier de beschikbare handleidingen:

Wat is de reactie termijn?

Wij doen ons best om op iedere aanvraag of melding binnen 1 werkdag te reageren. Mocht je onverhoopt na 2 werkdagen nog geen reactie van ons hebben ontvangen kun je telefonisch contact met ons opnemen via 0412-615547 of door een e-mail te sturen naar info@deurtotaalmarkt.nl.

Als je een service-aanvraag hebt gedaan is het vaak niet mogelijk om in 2 werkdagen inhoudelijk op de aanvraag te reageren. Dit komt omdat we in veel gevallen je aanvraag door moeten sturen naar de leverancier of fabrikant die de aanvraag vervolgens inhoudelijk zal toetsen. De reactie kan in die gevallen vaak enkele weken duren. We hopen dat je hier begrip voor hebt. Mocht je benieuwd zijn naar de status van je aanvraag dan kun je altijd even mailen naar info@deurtotaalmarkt.nl of bellen naar 0412-615547.

Opdekdeur of stompe deur?


Wat is het verschil tussen een stompe deur en een opdek deur?
Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn en laat daardoor minder tocht door. Daarnaast wordt de opdekdeur opgehangen via paumellescharnieren. Iets wat erg eenvoudig te doen is. Bij een opdek deur dient altijd een draairichting aangegeven te worden. Een opdek deur is altijd rechts- of linksdraaiend. Je kiest voor deze draairichting om te bepalen aan welke kant de opdekrand zit.

Een stompe deur valt geheel in het kozijn, deze deuren worden bevestigd met scharnieren. Bij een buitendeur is er altijd sprake van een stompe deur. De montage van de deur met scharnieren wordt vaak als lastiger ervaren. Bekijk onze handleidingen om het verschil in montage goed in te kunnen schatten tussen een stompe en een opdekdeur. 

Waarmee moet ik rekening houden bij het kopen van deuren?

Stijl

Het belangrijkste bij het aankopen van een nieuwe deur is natuurlijk of de nieuwe deur in de stijl van het huis past. We kennen verschillende stijlen als het gaat om deuren. De meest voorkomende stijlen zijn modern, klassiek, landelijk, tijdloos, jaren 30 en industrieel. Deze stijlen zijn vaak afhankelijk van het paneel en het profiel van de deur. Zo heeft een moderne deur vaak rechte (90 graden) profielen en heeft een klassieke deur het traditionele profiel met rondingen en meer details. 

Materiaalsoort

Aan de buitenkant zijn veel binnendeuren qua materiaal hetzelfde. Elke binnendeur heeft namelijk een MDF-toplaag van enkele millimeters. Deze toplaag zit op de deur zodat deze makkelijk af te lakken is. De kwaliteit van een deur wordt voornamelijk bepaald door de binnenkant van de deur. Deze kan bestaan uit verschillende materialen zoals grenen, gelamineerd hardhout, honingraat of tubespaan. Bijna al deze materialen zijn massief hout. Alleen bij honingraat en tubespaan is er sprake van lucht tussen het materiaal. Zo bestaat honingraat uit karton waardoor het lekker licht en goedkoper is. Tubespaan bestaat uit een volspaanvulling waar ronde luchttubes inzitten. Hierdoor is het een zeer stevige materiaalsoort die lichter is dan de volledige volspaanvulling. 

Natuuromstandigheden

Hout is en blijft een natuurproduct, en blijft onderhevig aan werking. Hout kan door invloed van het weer, temperatuur en vochtigheid krimpen en uitzetten. De afmetingen kunnen hierdoor in zomer en winter verschillen. Hierdoor kunnen deuren in de winter gaan klemmen en of minder goed gaan sluiten. Hoe hoger de deur is, hoe groter het effect hiervan. 

Hoe bepaal ik de draairichting?


Draairichting van de binnendeuren


Bij stompe deuren is de draairichting niet van belang. Bij opdekdeuren is de draairichting wel van belang. Vuistregel voor het bepalen van de draairichting van een opdekdeur:

Ga aan die kant van de deur staan waarbij je de deur naar je toe trekt bij het openen.(zie tekening)
- Hangen de scharnieren aan de linkerkant dan is de deur linksdraaiend. Je bestelt dan een linksdraaiende opdekdeur.
- Hangen de scharnieren aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend. Je bestelt dan een rechtsdraaiende opdekdeur.


Draairichting van de buitendeuren


Bij voordeuren en achterdeuren is het van groot belang de juiste draairichting aan te geven wanneer een slotgatboring of een driepuntssluiting nodig is. Via het onderstaande schema kun je tot de juiste draairichting komen. In het schema kies je eerst of het een naar binnen draaiende deur is, of dat het om een naar buiten draaiende deur gaat. Vervolgens ga je aan de zijde staan waarbij je de deur naar je toe open trekt en dat voor jou op dat moment de scharnieren te zien zijn. In deze situatie kun je eenvoudig aan de hand van het schema de draairichting bepalen.

Ga aan die kant van de deur staan waarbij je de deur naar u toe trekt bij het openen. (zie tekening) 
- Hangen de scharnieren aan de linkerkant dan is de deur linksdraaiend naar binnen. Je bestelt dan een de draairichting L1
- Hangen de scharnieren aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend naar binnen. Je bestelt dan een de draairichting R2
- Hangen de scharnieren aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend naar buiten. Je bestelt dan een de draairichting R4
- Hangen de scharnieren aan de linkerkant dan is de deur linksdraaiend naar buiten. Je bestelt dan een de draairichting L3

Hoe bepaal ik de maat?


Meet nauwkeurig de binnenmaat van je kozijn (sponningmaat), of neem de exacte maat van je oude deur op. Meet bij stompe deuren (zie ook uitleg stompe / opdek deuren) de breedte en hoogte. Meet bij opdekdeuren de breedte zonder de opdekrand en de
hoogte inclusief de opdekrand.

Binnenkant kozijn meten  Sponningmaat

Welke maten zijn leverbaar?


De binnendeuren worden geleverd volgens de standaard maatvoering van binnendeuren:

Hoogte 201½ , 211½ en 231½ cm
Breedte 63, 68, 73, 78, 83, 88 en 93 cm

De voordeuren en achterdeuren worden geleverd volgens de standaard maatvoering van voordeuren en achterdeuren:

Hoogte 201,5, 211,5 en 231,5 cm
 Breedte73, 78, 83, 88, 93 cm 


De standaardmaten voor de tuindeuren zijn als volgt: 

Hoogte 176, 211,5 en 231,5 cm
 Breedte83, 88, 93 cm 


Is maatwerk mogelijk bij mijn deur?

Zowel CanDo als Bruynzeel bieden de mogelijkheid aan om een maatwerkdeur te kiezen. Dit wil zeggen dat je de de deur in een afwijkende maat kunt laten maken zoals bijvoorbeeld 91 cm x 198 cm. Hierdoor kun je de deur passend maken voor elk kozijn. Het maatwerk is mogelijk bij verschillende series zoals te zien in het onderstaande overzicht. 

Bij maatwerk zal er altijd sprake zijn van een verlengde levertijd en een hogere prijs voor de deur. Om maatwerk te kiezen kies je bij het samenstellen van de deur voor 'afwijkende maat'. Zie je de melding verschijnen dat de waarde tussen de 0 en 0 dient te zijn is het maatwerk bij deze deur niet mogelijk. Zie je wel een range staan zoals tussen de 63 en 103, zorg dat je een maat invoert binnen deze range. 

Merk SerieMin. breedte Max. breedte Min. hoogte max. hoogte 
CanDo700-serie83 cm121 cm190 cm249 cm 
CanDoBarn 63 cm110 cm 201 cm 240 cm 
CanDoDimension63 cm 110 cm 201 cm 240 cm 
CanDoTraditional53 cm110 cm 201 cm  240 cm 
BruynzeelJaren 3063 cm103 cm201 cm270 cm
BruynzeelJaren 30 - Authentiek53 cm103 cm201 cm270 cm
BruynzeelKlassiek63 cm 103 cm 180 cm 270 cm 
BruynzeelLandelijk - Barn63 cm103 cm 180 cm 270 cm 
Bruynzeel Landelijk - Rustiek63 cm103 cm 201 cm 270 cm 
BruynzeelModern63 cm 110 cm 180 cm 180 cm 
Let op! Dit is een indicatie en kan per deurmodel afwijken. 

Onderhoud en tips


Afwerking en aflakken
De deuren zullen binnen 14 dagen na levering moeten worden gemonteerd en afgelakt. Alle binnendeuren zijn voorzien van een grondlak. Deze grondlak zul je licht moeten opschuren en kun je daarna direct overschilderen met watergedragen verf of terpentinehoudende lak. Buitendeuren die zijn gegrond kunnen hetzelfde worden bewerkt als de binnendeuren. Niet voorbehandelde buitendeuren kunnen worden gebeitst, in de vernis worden gezet of in de grondlak worden gezet. Voor alle deuren geldt dat 2 of 3 keer lakken leidt tot het gewenste resultaat. Hierbij moet er eerst een grondlak worden aangebracht waarna de deur in 1 of 2 lagen kan worden afgelakt. Dit is afhankelijk van de situatie zoals de gewenste kleur. Wanneer er bewerkingen aan deuren hebben plaatsgevonden, is op deze plekken de grondverf meestal verwijderd. Zorg ervoor dat op deze plaats extra aandacht wordt besteed om op een later tijdstip hier geen last van te ondervinden. Hoe kan ik mijn buitendeur het beste onderhouden? Voor het goed onderhouden van de deur verwijzen we je graag naar de montagehandleidingen op de volgende pagina: Montagehandleidingen

Is er ook een slotgat en/of brievensleuf mogelijk in de buitendeuren?
Wij kunnen tegen een kleine vergoeding een slotgat en/of brievensleuf voor je frezen in de onze buitendeuren. De afmeting van de brievensleuf is 290mm x 55mm (bxh), deze maat is gebaseerd op de PostNL richtlijnen. Helaas is dat niet in iedere buitendeur mogelijk om een brievensleuf te maken. De richtlijn is hierbij dat de brievensleuf mogelijk is als er een brievenbus op de productfoto staat. Kom je er niet helemaal uit dan kun je altijd even contact opnemen via de chat, telefonisch of via de mail. 

Aan welke kant moet ik de losse glaslatten te plaatsen?
De losse glaslatten moeten aan de binnenzijde geplaatst te worden bij het afhangen van een je buitendeur.

Een deur inkorten/versmallen?


Een stompe deur kun je rondom maximaal 1 cm inkorten/versmallen. Uitzondering hierop zijn de boardpaneeldeuren, deze kunt u maximaal 0,5 cm inkorten.Opdek deuren kunnen alleen aan de onderzijde worden ingekort. Maximaal 1 cm voor CanDo Whiteline en Bruynzeel paneel binnendeuren, maximaal 0,5 cm voorboardpaneel en de Industrial deuren. 

Hoe bestel ik een deur?


Het bestellen van een deur bij Deurtotaalmarkt.nl is erg eenvoudig. Door onze eenvoudige keuzehulp kun je eenvoudig de juiste deur samenstellen. Daarnaast kun je gelijk de benodigde accessoires bestellen.
1. Kies je deurmodel
2. Bepaal de juiste maat (hoogte en breedte)
3. Geef het type deur aan (stomp of opdek) en eventueel de draairichting
4. Maak je deur compleet door te kiezen uit bijpassend accessoires zoals deurbeslag, slot, scharnieren of paumelles
5. Plaats je bestelling in de winkelmand
6. Rond je bestelling af door het invullen van je gegevens en een betaalwijze te kiezen

Contact gegevens