Let op! Geld lenen kost geld
DeurtotaalmarktServiceVeelgestelde vragen

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Klik hier om de algemene voorwaarden te bekijken.

Klik hier om de algemene voorwoorden te downloaden.

Montagehandleidingen


Deurtotaalmarkt.nl heeft speciaal voor u montagehandleidingen samengesteld. Het is namelijk van groot belang dat uw aankoop op de juiste manier wordt gemonteerd. U voorkomt hiermee ergernis en zult langer plezier hebben van uw aankoop. In deze montagehandleidingen komt uitgebreid aan bod welke stappen men dient te zetten om de deur te monteren. De items die uitvoerig besproken worden zijn: aflakken, glasplaatsen.

Download hier de beschikbare handleidingen:

Wat is de reactie termijn?

Wij doen ons best om op iedere aanvraag of melding binnen 1 werkdag te reageren. Mocht u onverhoopt na 2 werkdagen nog geen reactie van ons hebben ontvangen, neem dan telefonisch contact met ons op: 0412-615547.

In geval u een service-aanvraag heeft gedaan is het vaak niet mogelijk om in 2 werkdagen inhoudelijk op de aanvraag te reageren. Dit komt omdat we in veel gevallen uw aanvraag door moeten sturen naar de leverancier of fabrikant die de aanvraag vervolgens inhoudelijk zal toetsen. De reactie kan in die gevallen vaak enkele weken duren. Wij vragen hiervoor uw begrip. Mocht u benieuwd zijn naar de status van uw aanvraag dan kunt u mailen naar info@deurtotaalmarkt.nl of bellen naar tel. 0412-615547.

Opdekdeur of stompe deur?


Wat is het verschil tussen een stompe deur en een opdek deur?
Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn. Een stompe deur valt geheel in het kozijn, deze deuren worden bevestigd met scharnieren. Een opdekdeur valt gedeeltelijk in het kozijn en wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren. Bij een opdek deur dient altijd een draairichting aangegeven te worden. Een opdek deur is altijd rechts- of linksdraaiend.

Waarop letten bij deuren kopen?


Waarmee moet ik rekening houden bij het kopen van deuren?

Hout is en blijft een natuurproduct, en blijft onderhevig aan werking. Hout kan door invloed van het weer, temperatuur en vochtigheid krimpen en uitzetten. De afmetingen kunnen hierdoor in zomer en winter verschillen. Hierdoor kunnen deuren in de winter gaan klemmen en of minder goed gaan sluiten. Hoe hoger de deur is des te meer heeft hij de neiging hiertoe.

Hoe bepaal ik de draairichting?


Draairichting van de binnendeuren
Bij stompe deuren is de draairichting niet van belang. Bij opdekdeuren dient u wel de draairichting op te geven. Vuistregel voor het bepalen van de draairichting van een opdekdeur:

Ga aan die kant van de deur staan waarbij u de deur naar u toe trekt bij het openen.(zie tekening)
- Hangen de scharnieren aan de linkerkant dan is de deur linksdraaiend. U bestelt dan een linksdraaiende opdekdeur.
- Hangen de scharnieren aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend. U bestelt dan een rechtsdraaiende opdekdeur

Draairichting van de buitendeuren
Bij voordeuren en achterdeuren is het van groot belang de juiste draairichting aan te geven wanneer een slotgatboring of een driepuntsluiting is gewenst. In onderstaand schema kunt u tot de juiste draairichting komen. In het schema kiest u eerst of het een naar binnendraaiende deur is ofdat het om een naar buitendraairende deur gaat. Vervolgens gaat u aan de zijde staan dat u de deur naar u toe open trekt en dat voor u op dat moment de scharnieren te zien zijn. In deze situatie kunt u eenvoudig aan de hand van het schema de draairichting bepalen.

Ga aan die kant van de deur staan waarbij u de deur naar u toe trekt bij het openen. (zie tekening) 
- Hangen de scharnieren aan de linkerkant dan is de deur linksdraaiend naar binnen. U bestelt dan een de draairichting L1
- Hangen de scharnieren aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend naar binnen. U bestelt dan een de draairichting R2
- Hangen de scharnieren aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend naar buiten. U bestelt dan een de draairichting R4
- Hangen de scharnieren aan de linkerkant dan is de deur linksdraaiend naar buiten. U bestelt dan een de draairichting L3

Hoe bepaal ik de maat?


Meet nauwkeurig de binnenmaat van uw kozijn (sponningmaat), of neem de exacte maat van uw oude deur op. Meet bij stompe deuren (zie ook uitleg stompe / opdek deuren) de breedte en hoogte. Meet bij opdekdeuren de breedte zonder de opdekrand en de
hoogte inclusief de opdekrand.

Binnenkant kozijn meten  Sponningmaat

Welke maten zijn leverbaar?


De Cando Binnendeuren worden geleverd conform standaard maatvoering:

Hoogte 201½ , 211½ en 231½ cm
Breedte 68, 73, 78, 83, 88 en 93 cm
Dikte 38 mm

Verder verwijzen wij u graag naar de imontagefolder YOU CAN DO IT, deze bevat nuttige tips & trucs.

Zijn deuren op maat mogelijk?


Binnen het Bruynzeel maatwerk programma bestaat de mogelijkheid om een deur op maat te laten maken. De maximale maatvoering voor binnendeuren en buitendeuren is 250 cm hoog en 110 cm breed met uitzondering van de serie "Constructief" deze kan tot maximaal 250 cm hoog en 125 cm breed. Tevens kun je kiezen uit diverse paneel- en profielcombinaties voor de binnendeuren. Voor meer informatie verwijzen wij u daarom naar de maatwerk pagina.

Kan een glazen deur op maat gemaakt worden?
Het programma hardglazen deuren van Bruynzeel is een maatwerk programma. De deur wordt dus speciaal gemaakt op basis van de opgegeven maten. Hardglazen deuren voor stalen kozijnen zijn niet mogelijk. Wilt u meer informatie over deze glazen deuren? Neem dan gerust contact met ons op.

Onderhoud en tips


Afwerking en aflakken
De deuren dienen binnen 14 dagen na levering te worden gemonteerd en te worden afgelakt. Alle binnendeuren zijn voorzien van een grondlak. Deze grondlak dient licht te worden opgeschuurd en kan direct worden overschilderd met watergedragen verf of terpentinehoudende lak.Buitendeuren die zijn gegrond kunnen hetzelfde worden bewerkt dan de binnendeuren. Niet voorbehandelde buitendeuren kunnen worden gebeitst, in de vernis worden gezet of in de grondlak worden gezet.Voor alle deuren geldt dat 3x lakken leidt tot het gewenste resultaat.Wanneer er bewerkingen aan deuren hebben plaatsgevonden, is op deze plekken de grondverf meestal verwijderd. Zorg ervoor dat op deze plaats extra aandacht wordt besteed om op een later tijdstip hier geen last van te ondervinden. Hoe kan ik mijn buitendeur het beste onderhouden? Voor het goed onderhouden van de deur verwijzen wij u graag naar de volgende pagina: Advies en onderhoud buitendeuren.

Is er ook een slotgat en/of brievensleuf mogelijk in de buitendeuren?
Wij kunnen tegen een kleine vergoeding een slotgat en/of brievensleuf voor u frezen in de onze buitendeuren. De afmeting van de brievensleuf is 290mm x 55mm (bxh), deze maat is gebaseerd op de PostNL richtlijnen. Helaas is dat niet in iedere buitendeur mogelijk om een brievensleuf te maken. Voor meer informatie kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Aan welke zijde dien ik de "losse" glaslatten te plaatsen?
De "losse" glaslatten dienen aan de binnenzijde geplaatst te worden bij het afhangen van een uw buitendeur.

Een deur inkorten/versmallen?


Een stompe deur kunt u rondom maximaal 1 cm inkorten/versmallen. Uitzondering hierop zijn de boardpaneeldeuren, deze kunt u maximaal 0,5 cm inkorten.Opdek deuren kunnen alleen aan de onderzijde worden ingekort. Maximaal 1 cm voor CanDo Whiteline en Bruynzeel paneel binnendeuren, maximaal 0,5 cm voorboardpaneel.

Inmeten en monteren


Heeft u hulp nodig bij het inmeten van uw deur? Geen nood, Deurtotaalmarkt verzorgt ook dit graag voor u. Tegen meerprijs kunt u door ons vakkundig uw deur laten inmeten.

Wat verzorgen wij voor deze kosten?

  • • Digitaal inmeten op locatie
  • • Exact op maat maken van de deur
  • • Indien het een glasdeur betreft wordt glas geplaatst

Hoe bestel ik een deur?


Het bestellen van een deur bij Deurtotaalmarkt.nl is erg eenvoudig. Door ons duidelijke stappenplan kunt u eenvoudig de juiste deur samenstellen. Daarnaast kunt u gelijk de benodigde accessoires bestellen.
1. Kies uw deurmodel
2. Bepaal de juiste maat (hoogte en breedte)
3. Geef het type deur aan (stomp of opdek) en eventueel de draairichting
4. Maak uw deur compleet door te kiezen uit bijpassend accessoires zoals deurbeslag, slot, scharnieren of paumelles
5. Plaats uw bestelling in de winkelmand
6. Rond uw bestelling af door het invullen van uw gegevens en een betaalwijze te kiezen

Contact gegevens