Hoe kan ik de tocht in huis tegenhouden met mijn deur?  

Er zijn weinig mensen die zitten te wachten op tocht in hun huis. Wij houden er ook niet van en bieden om die reden dan ook verschillende manier aan om de tocht in je huis tegen te houden.  

 

Tochtvaldorpels 

De meest voorkomende methode om tocht tegen te houden in je huis is met behulp van de tochtvaldorpel. Een tochtvaldorpel is een strip die onder de deur wordt geplaatst en die naar beneden valt op het moment dat de deur dichtgaat. Op deze manier heb je er geen last van bij het openen en sluiten van de deur maar komt er geen tocht binnen als de deur gesloten is. Een tochtvaldorpel is beschikbaar voor binnen- en buitendeuren.  

 

Tochtprofielen 

Een plek waar natuurlijk veel  tocht binnen komt is door de buitendeur. Een tochtprofiel bevestig je aan de zijkanten van je kozijn om de ruimte tussen je kozijn en deur af te dichten.  

 

Dorpelprofielen 

Een dorpelprofiel bevestig je onder de deur of op de onderdorpel van je kozijn. Het dorpelprofiel sluit de ruimte onder je deur af om de tocht tegen te houden.  

 

Brievenbussen 

Een andere plek waar tocht binnen komt is via de brievenbus. Dit kun je voorkomen met behulp van een tochtafsluiter of met behulp van de tochtborstel binnen een brievenbuspakket. De tochtafsluiter bevestig je aan de achterkant van je brievenbus en sluit automatisch nadat de brievenbus is gebruikt. De tochtborstel is aan de binnenkant van de brievenbus bevestigd en zorgt ervoor dat de post er wel doorheen komt maar de tocht zo min mogelijk.   

 

Aanslaglatten  

Bij dubbele binnendeuren kan er ook sprake zijn van tocht tussen twee ruimtes. Dit kun je voorkomen door aanslaglatten tussen de deuren te plaatsen. Je plaatst de aanslaglat op één van de twee deuren zodat de ruimte tussen de twee deuren afgedicht wordt.