Welke toepassingen zijn er voor mijn deur?  

We kennen bij deuren 3 verschillende toepassingen. We zullen ze hier rustig bespreken zodat je goed geïnformeerd een keuze kunt maken.  

 

  • Draaideur 
  • Schuifdeur 
  • Taatsdeur 

Draaideur

De meest voorkomende deur is de draaideur. Dit wil zeggen dat de deur met paumelles of scharnieren is opgehangen in het kozijn. Draaideuren komen in de stompe of de opdekvariant en zijn vooral voor de veiligheid erg makkelijk dankzij de vele sloten die beschikbaar zijn bij draaideuren. Bij een draaideur is het handig om te denken aan een deurslot, deurkruk of deurgreep en een eventuele tochtvaldorpel. Kies je voor dubbele draaideuren? Zorg dan dat je een kantschuifsysteem haalt zodat één van de twee deuren als loopdeur (actieve) deur kunt gebruiken en de andere deur standaard dicht blijft.  

TaatsdeurTaatsdeur

Schuifdeur

Schuifdeuren zijn op dit moment erg populair voor met name landelijke deuren en industriële deuren. De deuren worden aan een schuifdeursysteem bevestigd die je aan de muur hangt en je opent de deuren met behulp van een deurgreep of deurkom. De schuifdeuren zijn verkrijgbaar als enkel deur of dubbele deur. Let er bij de dubbele deuren op dat je 2 schuifdeursystemen en een koppelstuk aanschaft.  

TaatsdeurTaatsdeur

Taatsdeur

De derde variant is de taatstdeur. Deze deur wordt met scharnieren in de vloer en het plafond bevestigd en kan 2 kanten opdraaien. Hiermee hoef je dus niet meer na te denken of de deur naar binnen of naar buiten draait. Ook bij taatstdeuren heb je de mogelijkheid om voor dubbele deuren te kiezen. Hierdoor kun je een soort wild west tafereel creëren met dubbele klapdeuren.  

TaatsdeurTaatsdeur